Ce sunt sistemele fotovoltaice?

Cu ajutorul sistemelor fotovoltaice energia solară generează energie electrică de curent continuu, care este transformat în curent alternativ prin inverterul care face parte din sistemul compus. În prezent, energia solară generată de sistemul fotovoltaic poate fi utilizata direct de către electrocasnice sau alți consumatori, poate fi stocată pentru a fi utilizată ulterior sau poate fi reintrodusă în rețeaua națională de energie electrică (statutul de prosumator). Sistemele fotovoltaice se pot adapta la nevoile fiecărei locuințe, ele fiind modulare. Dimensionarea lor se face cu ajutorul experților noștri, în funcție de consumul zilnic, ținând cont de locație, orientarea acoperișului și gradul de umbrire.

Există trei tipuri de sisteme fotovoltaice

Sistem fotovoltaic on-grid

Scopul instalației fotovoltaice este de producere a energiei electrice pentru consumul propriu şi livrarea în sistemul energetic național al surplusului.
Sistemul devine astfel propria centrală electrică. Este necesar un Aviz Tehnic de Racordare, pentru racordarea centralei la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, atunci când locul dumneavoastră de consum se transformă într-un loc de consum și produce, iar măsurarea energiei se va face printr-un contor inteligent care poate fi urmărit de dumneavoastră cu ajutorul aplicației oferite de producătorul tipului de invertor instalat.

Sistemul are în componență:

  • Panouri fotovoltaice
  • Invertor
  • Sistem de fixare pentru acoperiș înclinat sau plan ( tablă, țiglă )
  • Tablou protecții DC-AC
  • Set cabluri conectică

Sistem fotovoltaic off-grid

În situația în care nu este disponibilă energia de la rețeaua națională, acest tip de sistem asigură energia electrică, fiind ideal pentru locații în care conexiunea la rețea nu este accesibilă sau pentru independența energetică. Pe lângă componentele din sistemul on-grid, are în componență un grup de acumulatori care au rolul de a înmagazina surplusul de energie produsă, permițând astfel utilizatorului să beneficieze de energie electrică chiar dacă sistemul nu produce in acel moment.

Sistem fotovoltaic hibrid

Acest sistem ajută la optimizarea raportului dintre energia produsă și energia consumată, iar avantajul lui major este acela că puteți stoca în acumulator surplusul de energie produsă și o puteți consuma atunci când producția nu acoperă necesarul de consum. La fel ca sistemul on-grid și acesta va deveni propria dumneavoastră centrală electrică și un alt mare avantaj pe care îl are, este că în cazul unei întreruperi de energie, anumite sisteme pot să rămână în funcțiune (acumulatorul îndeplinind funcția de rezervă pentru anumite circuite).

Cum poți avea și tu sistem de panouri fotovoltaice în patru pași?

Proiectăm împreună sistemul

Specialiștii noștri aleg cea mai bună soluție de montaj

Montăm sistemul

Depunem actele pentru Prosumator și începi să folosești energie din panourile fotovoltaice montate.

Vrei să ai independeță energetică?

Contactează-ne